Novosti
Mate - stručnjak za proljetne rolice!

novosti

Mala školica rolica

Mate - stručnjak za proljetne rolice!

Andrej i Marijan večeras će pripremati popularno kinesko predjelo, a u tome će im najviše trebati pomoć chefa Jankovića koji će na setu održati prave instrukcije iz izrade rolica.

Proljetne rolice ili 'spring rolls' sastavni su dio tradicionalne kineske kuhinje koja je postala omiljena diljem svijeta. Rolice se sastoje od rižinog tijesta koje se puni raznovrsnim povrćem, a sve se zajedno zatim prži u dubokom ulju.

U njih tradicionalno ide mladi luk, đumbir, celer, svježi kupus i mrkva, a u nekim varijantama i razne klice, svinjetina, tikvice ili neko drugo korjenasto povrće. Obično se poslužuju uz neku vrstu umaka, poput soja-sosa, umaka od kikirikija ili kombinaciju vrhnja i hrena, umaka od kopra i sličnih.

Ukoliko niste u prilici nabaviti rižino tijesto, ili pak ne volite njegov okus, uvijek ga možete zamijeniti tankim lisnatim korama od pšeničnog brašna koje se inače koriste za razne savijače. Što se tiče motanja rolica, postoji više načina, a sve ovisi kojim namirnicama raspolažete. Najvažnije je da ona bude kompaktna, ali ne pretrpana, kako sve ne bi ispadalo prilikom konzumacije.

Isti savjet dobili su Andrej i Marijan od chefa Mate Jankovića kojeg su molili za pomoć oko pripreme, a on im je održao malu školicu izrade proljetnih rolica. Osim tate i sina, profesora Jankovića došli su poslušati i ostali kandidati, a školici se pridružio i njegov kolega Tomislav Špiček.

Jankovićeve instrukcije u cijelosti možete pogledati u sljedećem videu i u večerašnjoj epizodi showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' koja vas čeka u 21:40 sati na RTL-u

 

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.