Novosti
Moira i Zdravko Rogina o showu, neuspjelim receptima i dragocjenim savjetima
RTL

novosti

Finalisti!

Moira i Zdravko Rogina o showu, neuspjelim receptima i dragocjenim savjetima

Otac i kćer definitivno su pokazali znanje i vještinu, a sam dokaz je što su stigli u finale, a što im je bilo najteže i zbog čega se kaju, pročitajte sami.

„Svatko tko se prijavi pokušava doći čim dalje. Mi smo obavezno željeli doći do mentorskog dijela, a kasnije je sve bilo lijepo iznenađenje“, govori Moira Rogina, finalistica „Tri, dva, jedan - kuhaj!“ na početku poslije finalnog razgovora. Smatra, baš poput i njezinog oca i partnera u showu Zdravka, da je Martinova i Kristijanova pobjeda zaslužena, ali i da se ona sama, s obzirom na to do kuda je došla i kakvo je kulinarsko umijeće pokazala, osjeća kao pobjednica.

Nije bilo lako kuhati više od 15 tjedana, a iako su se priviknuli pripremati jela pred kamerama, postojale su neke druge stvari koje su ovom simpatičnom paru Varaždina teško pale. „Najteži nam je bio pad s 'titana' na deseto mjesto. Nakon toga smo odlučili promijeniti taktiku, ne slušati više tuđe savjete i kuhati kako smo kuhali u prvom tjednu“, priznaje Zdravko. „Ono što je bilo malo teže je bilo kako izraziti svoj rad i svoje umijeće na tom tanjuru. Ali sve je to učenje, rad, red i disciplina“, dodaje Moira. A što su naučili? „Spariti što s čim ide, kako prezentirati jelo na tanjuru, kako brzo i pravilno izraditi umak, kako si olakšati posao u kuhinji…I kako slušati“, objašnjavaju oboje. Promjena taktike i upijanje savjeta članova žirija su se isplatili i, naposljetku, doveli ih do finala, na koje su ponosni jednako kao i na sva uspješna jela koja su servirali.

„Ponosan sam na dosta jela, a posebno na kobasice koje sam napravio po receptu gospodina Špičeka. Doduše, malo sam ga izmijenio i dodao neke svoje začine, a na kraju su bile fenomenalne. Nesretan recept nam je bila teletina na lovački način. S vrhnjem, tri vrste gljiva. Jedno s drugim nije išlo, ali smo ga morali napraviti jer nije bio naš nego smo ga dobili u zamjeni košara“, kazao je Zdravko kojem će, baš kao i Moiri, kuhanje na „Tri, dva, jedan - kuhaj!“ trgu ostati lijepa uspomena.

Izdvojeno

Reci što misliš!