Novosti
Kristijan Benić i Martin Špaček: 'Najteže je bilo raditi s namirnicama koje nismo poznavali!'
RTL

novosti

POBJEDNICI!

Kristijan Benić i Martin Špaček: 'Najteže je bilo raditi s namirnicama koje nismo poznavali!'

Prijatelji Kristijan i Martin najbolji su amaterski kulinarski par i pobjednici četvrte sezone „Tri, dva, jedan – kuhaj!“.

Nije bilo lako doći do laskave titule najboljeg amaterskog kulinarskog para i bogate nagrade od 100 tisuća kuna. Najbolje to znaju Kristijan Benić i Martin Špaček, pobjednici četvrte sezone showa "Tri, dva, jedan-kuhaj!". Za njih je prijava u show bila zabava ali i veliki izazov, stoga nisu ni zamišljali da će završiti u finalu. 

„Nismo ni zamišljali da ćemo završiti u finalu. Cilj nam je bio da ne idemo doma barem do mentorskog tjedna. Nakon što smo to uspjeli ostvariti, ovo dalje nam je bilo veliko iznenađenje i dokaz da smo uspjeli napredovati u showu", priznaju skromno i dodaju da put do pobjede nije bio nimalo lak.

"Najteže nam je bilo raditi s namirnicama koje nismo poznavali, kao što su žitarice koje doma ne koristimo. S obzirom na to da nismo znali čak niti koliko se kuhaju, puno smo ispitivali ostale. Na posljetku se to sve ne čini više teško, već kao samo još jedan izazov u nizu", dodaje Kristijan, a Martin kroz smijeh priznaje da žitarice neće tako skoro zaboraviti.

"Zaista ih ne znam raditi. Doma stalno radim rižoto i nikad nisam obraćao pažnju da postoji proso, crna, crvena i bijela leća i koliko tek samo drugih vrsta riže. Već smo se iznenadili kada smo dobili crvenu rižu koja se kuha sat vremena...ali sve su mi te stvari širile horizonte". Kristijan je pak imao najviše problema s kolačima. 

"Ne radim ih baš često. S obzirom na to da sam par puta bio zadužen za deserte, to mi je bila potpuno nova dimenzija kuharstva. U showu nisam savladao kolače već ih naučio raditi", ponosno dodaje. A osim na kolače, posebno je ponosan na, sada već legendarne, ćufte s kremom od manga.

"Bila je to neobična kombinacija i svi su se bojali uzeti mango, no dobili smo jako dobre ocjene za to jelo. Neću ga tako skoro zaboraviti", kaže Kristijan, a Martin dodaje da je on ponosan na sva njihova jela, ali najviše na činjenicu što je doktorirao čišćenje ribe i hlapa.

A što bi najradije zaboravili? Vrhunski komad odležanog odreska kojeg nisu stigli ispeći na vrijeme. No to će, sigurni smo, zaboraviti, ako već i nisu, njihovi fanovi i navijači koju su poludjeli od sreće na društvenim mrežama kada su saznali da su njihovi favoriti novi najbolji kuhari amateri.

Sigurni smo da će svoje fanove uskoro pronaći i u nekoj simpatičnoj istarskoj konobi u kojoj će nastaviti biti hrabri, kreativni i perspektivni kuhari.

 

Izdvojeno

Reci što misliš!