Novosti
Hoće li kandidati ikada naučiti pravilno ispeći piceka?

novosti

Drama se nastavlja

Hoće li kandidati ikada naučiti pravilno ispeći piceka?

Izvana picek gori, a iznutra je krvav. U utorak navečer, takva je scena dočekala kandidate i žiri za radnom jedinicom tima 'Čili papričice'. Špiček je potom ulovio Marijana kako bi mu održao lekciju o pravilnom pečenju piceka.

Morana i Domagoj dobili su zadatak ispeći cijelo pile, no zbog mijenjanja radnih jedinica, njihovo pile morali su dovršavati drugi kandidati njihovog tima. Kada je Špiček krenuo u obilazak radnih jedinica, imao je što vidjeti – pile je gotovo izgorjelo u pećnici, a kao glavni krivac u tom se trenu našao Marijan.  

„Kaj ste vi ložači lokomotive? Jeste vidjeli kaj ste ostavili, kaj ste zaboravili na pile? Tako tim ne funkcionira. Kad predaješ radnu jedinicu trebaš je predati pod nadzorom i kontrolom, a ne da suklja dim iz pećnice“, održao je Špiček lekciju Marijanu koji se nalazio na toj radnoj jedinici prije Martine i Naime. Marijan je imao spremno opravdanje te je, kako kaže, nekoliko puta otvorio pećnicu da provjeri pile i sve je bilo u redu.

Špiček nije bio zadovoljan njegovim odgovorom jer pravi kuhar uvijek treba sve imati pod kontrolom pa je odlučio testirati njegovo znanje o pečenju pileta.

Marijan je bio uvjeren da treba slijediti recept po kojem piše da se pile peče 50 minuta, ali pile je iznutra i dalje bilo krvavo, bez obzira na osunčani ten.

„Kako ste tako sigurni da se pile peče 50 minuta? Marijane, pa ti kuhaš doma, trebao bi to znati. Vrijeme pečenja ovisi o kilaži i vrsti pileta“, odgovorio mu je poznati chef te se Marijan složio s njim. Njihovu raspravu oko piceka prekinuo je znak za promjenu radnih jedinica.

Na kraju, kandidati su ipak servirali krvavo pile te su se složili kako nije uvijek najpametnije slijepo pratiti recept, već trebaju razmišljati o tome što pripremaju i uvijek prilagoditi recept težini i vrsti mesa koje obrađuju.

Čeka li nas i u večerašnjoj emisiji recept s picekom ili je ta noćna mora završena, doznat ćete u 21:10 sati na RTL-u!

Izdvojeno

Reci što misliš!