Novosti
Jedan dan s Matejom Domitrović Sabo

novosti

Iza kulisa

Jedan dan s Matejom Domitrović Sabo

Posjetili smo set želeći provjeriti kako izgleda jedan dan u cipelama nove članice žirija.

U Studiju 4 zagrebačkog Jadran filma sve je spremno za novu dozu snimanja popularnog RTL-ovog gastro showa. Produkcijski tim je već spreman, a natjecatelji i članovi žirija polako stižu. U toj velikoj skupini uočavamo Mateju Domitrović Sabo, s velikim osmijehom na licu.

„Dan na setu započinje mi u šminci. U toj je sobi uvijek dobro raspoložena ekipa. S njima započne zezancija od samog jutra. Lijepo je kada te netko napuni pozitivom prije kretanja na snimanje“, govori nam Mateja dok je šminkaju u friziraju, a pored nje se „uljepšava“ kolega sudac Tomislav Špiček.

„Nakon šminkanja odlazim na dogovor s našom dragom stilisticom. S njom se uvijek dogovorim što obući za snimanje. Nemam nekih velikih zahtjeva kada je obuća ili odjeća u pitanju, ali ako sam ih ikada i imala, stilistica i redatelj su mi ih odmah rasplinuli“, otkriva nasmijana Mateja koja sljedećih nekoliko sati provodi na trgu zajedno s natjecateljima i ostalim članovima žirija i produkcije.

Tijekom epizode žiri obilazi radne jedinice, savjetuje natjecatelje, ali ih i kritizira ako je potrebno, dok se njihove ocjene čekaju kao ozeblo sunce. Zapitali smo se stigne li Mateja nešto i pojesti u pauzi od snimanja?

„Ponekad u pauzi uzmem nešto za grickanje, no u većini slučajeva se najedem kod kušanja s tanjura onoga što su spremili kandidati. U početku snimanja kušalo se i po 40-ak tanjura dnevno jer se snimaju dvije epizode u danu. To je velika količina različito pripremljene hrane nakon koje si praktički sit i nemaš volju nastaviti jesti pa sam tada preskakala ručak. No, kako vrijeme prolazi, sve je manje natjecatelja, a samim time i kušanja. Sada uspijem staviti nešto pod zub…“, kaže Mateja koja je našla način kako umiriti svoj želudac nakon silnog kušanja.

„Svaki dan pijem čaj od đumbira koji mi umiruje želudac jer na kušanjima jedemo različita jela s različitim namirnicama – od divljači do ribe i raznih priloga s vrlo začinjenim umacima poput curry paste ili kokosovog mlijeka. Ovaj čaj mi savršeno odgovara i preporučam ga svima koji imaju problema s probavom“, priznaje jedini ženski član žirija te dodaje kako će uvijek kušati svaki tanjur koji joj kandidati donesu na ocjenjivanje jer je dosad svaki tanjur bio ukusan.

S obzirom da snimanja znaju trajati i po 12 sati na dan, Mateja svoje obaveze pokušava rješavati dok je na setu showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!'. Za to su joj potrebni telefon, tablet i miran prostor iza kulisa. 

„U pauzi od snimanja uzimam nekoliko minuta za sebe, za kratki odmor. Prva stvar koju učinim je da izujem cipele s visokom petom i odmorim noge. Obavezno se primim tableta i provjerim mejlove i nastavim s obvezama koje nisu vezane za show, već za „Dobru hranu“. Naravno, nađem i vremena da porazgovaram sa svojom cimericom, voditeljicom Doris, ali i s dečkima, kolegama iz žirija, Tomekom i Matom“, otkriva Mateja kojoj ponekad treba mira i odmaka pa samo zatvori oči „na pet minuta“.

Matejin dan ne završava u predvečerje. Naime, nakon što skine „sudačku uniformu“, kod kuće se vraća dnevnim ritualima i ostatku poslovnih obaveza.

„Ako nemam frku oko rokova, najradije se opuštam čitajući. Obožavam čitati krimiće, a volim ih i pogledati na televiziji. Sviđa mi se posao forenzičara, iako nikada ne bih bila forenzičar. Gutam takve knjige i takve serije. Redovito pratim omiljenog Herculesa Poirota i serije sličnog tipa… Ako sam budna do kasno navečer, najradije se opustim uz „Modernu obitelj“ na RTL2. Vikendom su to odlazak na plac i druženje s prijateljima. Volim provoditi vrijeme i u samoći jer tako punim baterije nakon dana provedenog s puno ljudi. Volim ljude i volim se družiti, no ponekad ti treba  i odmak od toga svega…“, kazala nam je Mateja, koja će i večeras u 21:10 sati donositi sud koje je jelo kuhara amatera zaslužilo odlične, a koje mrvicu slabije ocjene u novoj epizodi showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' na RTL-u!

 

 


 

Izdvojeno

Reci što misliš!