Novosti
Mateja Domitrović Sabo iznenadila Doris i spremila joj omiljenu zimnicu!
Instagram

novosti

PROVJERENI AFRODIZIJAK!

Mateja Domitrović Sabo iznenadila Doris i spremila joj omiljenu zimnicu!

Da članica žirija omiljenog kulinarskog showa ''Tri, dva, jedan – kuhaj!'' Mateja Domitrović Sabo pravi unikatnu i raznovrsnu zimnicu, uvjerila se i voditeljica showa Doris Pinčić Rogoznica, koja je probala njezinu domaću 'afrodizijak-zimnicu'.

Pečenje, kuhanje i kiseljenje povrća običaji su mnogih ljudi u kojima sudjeluje gotovo cijela obitelj prije dolaska zime. Istu tradiciju prakticira i obitelj Domitrović Sabo, koja priprema vrlo ukusne džemove, ajvare i sokove te uživa u domaćoj zimnici iz vlastitog vrta. Mateji nije problem uložiti sate i sate rada da bi spremila svoje domaće recepte za zimnicu, a svojim umijećem odlučila se pohvaliti kolegici Doris i pokloniti joj najukusniju zimnicu.

Pekmez od šljiva i razni džemovi, grah s povrćem, krastavci, šalša i paprike, samo je dio domaće zimnice koja se nalazila u velikoj košari, koju je Mateja pripremila za Doris. Spremanje zimnice prati veliki umor, ali veće je zadovoljstvo kada pogledate rezultate svog rada. ''Bitno je da se kuha s voljom i osmjehom jer je tada sve lakše!'', objasnila je Mateja te dodala kako joj je omiljena zimnica ajvar i jedva čeka da ga krene raditi sa svojom majkom.

''Glavni sastojci ajvara su paprika i patlidžan, a možete ih kuhati ili peći u pećnici. Ohlađeno povrće treba samljeti, dodati ulja i uz miješanje pirjati da se malo zgusne. Nema tu puno mudrosti!'', kazala je Domitrović Sabo, zbog čijeg su truda i neizostavnih rezultata najsretniji njezini ukućani.

Priprema zimnice oduzima puno vremena, no ipak nije izašla iz mode, ponajviše zahvaljujući saznanjima o industrijskoj hrani. Hoće li omiljena članica žirija Mateja Domitrović Sabo učiti i kuhare amatere ponešto o pripremi zimnice, doznat ćemo u novim epizodama showa ''Tri, dva, jedan – kuhaj!''.

Izdvojeno

Reci što misliš!