Novosti
Comfort food – hrana koja te mazi i pazi

novosti

Dobitna kombinacija!

Comfort food – hrana koja te mazi i pazi

Večeras će se u showu 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' pripremati hrana koja liječi srce i dušu, koja može odagnati stres i uz koju se zaboravljaju sve brige. Zvuči idealno!

Comfort food je zapravo hrana za utjehu. To je hrana koja svojim okusom i mirisom budi nostalgiju ili je vežemo za drage ljude, uspomene iz djetinjstva ili druge sretne trenutke. Takva hrana je obično visoko kalorična, a utjeha u hrani se najčešće traži kada je osoba pod stresom ili je loše volje. Samo jedan zalogaj comfort fooda može trenutno poboljšati raspoloženje i usrećiti.

Svaka osoba ima svoju hranu za utjehu, a za chefa Matu Jankovića postoji, kako kaže, samo jedan primjer, a to su punjene paprike s pireom.

„Comfort food bi bila neka hrana za utjehu, ali za mene je to hrana koja budi neke emocije, hrana uz koju se dobro osjećaš, koja te vraća u neke dane, neke mirise i okuse djetinjstva. To je nešto što te mazi i pazi dok držiš tu zdjelicu ili tanjur u ruci“, detaljno je opisala Mateja Domitrović Sabo svoju definiciju takve hrane.

S čime će večeras kandidati "tješiti" članove žirija i kome će nakon kušanja trebati utjeha u hrani, pogledajte večeras u novoj epizodi showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' u 21:40 sati na RTL-u!

Reci što misliš!