Novosti
Sve što trebate znati o carpacciu!

novosti

HLADNO PREDJELO!

Sve što trebate znati o carpacciu!

U večerašnjoj epizodi popularnog kulinarskog showa „Tri, dva, jedan – kuhaj!“ Bada i Toca moraju pripremiti carpaccio od zubaca za hladno predjelo. Prije početka kuhanja, Mateja Domitrović Sabo i chef Tomislav Špiček došli su do njihove radne jedinice kako bi podsjetili supružnike na što trebaju pripaziti kod pripreme ovog jela.

Nije uzalud uzrečica da je zubatac „car“ u našem moru. Iako svaka riba ima svoje čari i aromu, zubatac je uvijek bio trofej među ribama i predmet ribarskih priča i pripovijedanja. Zubatac ima jako oštre ribe kojima može doslovno rastrgati hobotnicu i ostali plijen. Ribari ga uspješno love na dubini od 20 – 40 metara, a najbolje vrijeme za lov preporučaju od početka kolovoza do kraja listopada.

Bez previše filozofiranja, zubatac se može pripremiti na gradelama, s maslinovim uljem i češnjakom, ali i napraviti carpaccio od fileta, što će u večerašnjoj emisiji raditi supružnici Bada i Toca. Mateja i Tomek su supružnike podsjetili na četiri bitne stavke na koje moraju paziti pri pripremi carpaccia, a koje su to, pogledajte sami u priloženom videu.

„Vidljivo je da Bada i Toca nisu na „ti“ s ovakvom vrstom hrane jer odlično rade drugu vrstu hrane. Iako su pokušali naučiti kako napraviti carpaccio, nedostaje im još mnogo znanja!“, kazao je Špiček, koji jedva čeka ocjenjivanje da vidi jesu li ga supružnici pažljivo slušali.

Jesu li se Bada i Toca uspjeli snaći i hoće li njihov carpaccio oduševiti nepce žirija, doznajte već od 21:40 sati, u novoj epizodi kulinarskog showa „Tri, dva, jedan – kuhaj!“ na RTL-u!

 

Reci što misliš!